Navigatie overslaan

Iets viel me op gisteren. Het is iets vreemd. Wel ja, vreemd. Het zit zo. Hoe je ’t nu ook draait of keert, de meeste vrouwen zien er hier bijzonder mooi uit. Stijlvol gekleed. Natuurlijk mooi. En niet bij toeval. De meeste vrouwen weten gewoon hoe ze zich moeten kleden. En dat maakt een bezoekje aan de stad natuurlijk des te plezanter. Maar dat geheel terzijde.

Gisteren was voornamelijk shopping en wat rondlopen in de stad. Het noordelijke deel dan wel te verstaan. Het zuidelijk ‘old town’ is voor vandaag. In het noorden heb je vooral residentiële wijken en winkelstraatjes. Niet veel bijzonders dus. Op zich zijn de huizen wel speciaal en ogen de straten supergezellig. Maar echt spectaculair kan je dat moeilijk noemen. Het ging ons vooral over de winkels die we moesten bezoeken. Fixed-gear winkels. Volgeladen met lekkers voor de fiets. En ik kocht er een trapstel. En een nieuwe ketting. Velen zullen me misschien een beetje een rare vogel vinden, maar wacht maar af tot ik terug ben. Ik zal dan min of meer officiëel de eerste fixedgear rider zijn in Vlaanderen.

Een hele dan de metro in, uit, op straat lopen. Het was leuk en eigenlijk ook nog niet zo koud. Voor amper 9 dollar kon ik een hele dag de metro en de bus nemen. En je zou denken dat zo’n grote stad als Montréal een knap metrosysteem zou hebben. Maar niets is minder waar. Als de stad het overgrote deel van de tijd onder sneeuw ligt geraak je met de metro ook niet overal. Anyway…

’s Avonds hadden we een etentje in het oude stadscentrum en ook daar verrastten de vrouwen mij op een aangename manier. Stijlvolle serveuses, hmm een mens zou voor minder honger krijgen. Toen ik terug in de backpacker kwam zat bijna iedereen in het kleine keukentje. Er was een gitaar, flessen wijn en bijzonder grappige figuren. Uiteindelijk zijn we een Turkse bar in gekropen met knappe buikdanseresjes en waterpijpen. Na een paar biertjes gingen we voor een lokale specialiteit: poutien. Een vettig sausje dat je op frieten doet met een hele hoop kaas. Het ziet er ranzig uit en zo smaakt het ook. Een echte schande voor de frieten. Zowat iedereen had te veel gedronken, behalve ik dan natuurlijk. Slapen ging al iets makkelijker hoewel een uur lang quotes van Chuck Norris citeren en zijn onbekende broer Check Norris, niet echt bevoderlijk was. Anyway, ik eet snel m’n bagel op en vertrek voor een trip in de oude stad.

Advertenties

One Comment

  1. Goed dat naast de stad ook de bevolking je bevalt. Het oog mag ook wat niewaar, knipoogde ze ;)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: