Navigatie overslaan

Bij een titel als Axebuster kan je je wellicht nog niet voorstellen waarover dit bericht gaat. Het onderwerp kan de opwarming van de aarde zijn. In spuitbussen zoals die van Axe zitten (of zaten) namelijk CFK’s oftewel chloorfluorkoolstofverbindingen. Deze CFK’s worden gebruikt als drijfgas in spuitbussen en zijn zeer slecht voor de opwarming van de aarde. Ook CFK-vrije spuitbussen bevatten CFK’s dus opgepast hiermee. Wees dus op je hoede en denk vooral niet zoals deze mensen hier.

Maar de opwarming van de aarde door CFK’s is het onderwerp echter niet. Dit bericht gaat over een ander soort natuur, de menselijke natuur. Meer bepaalde de Japanse natuur. In deze nieuwe japanse campagne voor Axe moet je het opnemen tegen de sexy Axebuster. Door deze Axebusters kan je immers niet meer je Axe-geurtje verspreiden. Schiet de neusknijpers van de dames hun neus en kijk naar het Axe effect. Vergeet vooral je geluid niet op te zetten!

Advertenties

6 Comments

 1. CFK’s zijn een belangrijke oorzaak voor het gat in de ozonlaag, een probleem dat los staat van de klimaatsopwarming.

 2. Het gat (verdunning) in de ozonlaag is juist één van de oorzaken van het broeikaseffect (global warming). Het is zelf zo dat vermindering van de CFK-uitstoot één van de punten is in het Kyoto-akkoord.

 3. CFK’s zijn broeikasgassen en dragen bij tot global warming. CFK’s veroorzaken ook het gat in de ozonlaag. Beide problemen hebben dus een gemeenschappelijke oorzaak, hoewel het aandeel van CFK’s in global warming véél kleiner is dan in het Gat. Het gat in de ozonlaag heeft geen enkele invloed op global warming. Omgekeerd naar het schijnt wel: global warming zóu de afbraak van ozon stimuleren.
  10 jaar voor het Kyoti-protocol werd al het Montreal-protocol ondertekend om o.a. die CFK’s terug te dringen. CFC’s zelf worden nergens letterlijk vermeld in het Kyoto-protocol.

 4. idd, zoals ik dus al in de originele post zei en ik quote:
  “Deze CFK’s worden gebruikt als drijfgas in spuitbussen en zijn zeer slecht voor de opwarming van de aarde.”

  idd CFK’s staan niet letterlijk in het Kyoto-protocol, maar HFK’s wel. Dit zijn eigenlijk CFK’s 2.0 (of 3.0 als je HCFK’s meerekent). Niet meer schadelijk voor ozon maar uiterst slecht voor de opwarming van de aarde.

  in elk geval, laten we tot een conclusie komen waarbij we allemaal kunnen zeggen: we’re dooooooomed, dooooomed i tell you!! Let’s all sing the doom song!

 5. Jamaar, dat is zoals zeggen: “roken is heel slecht want je tanden zien daarvan af”. Terwijl roken niet bepaald de belangrijkste reden is voor tandbederf en roken voor een nog veel betere reden slecht is: je krijgt kanker ervan.

  Wees blij dat we tenminste niet met stinkende oksels de dood tegemoet gaan ;)

 6. idd! daarin heb je gelijk, maar zoals ik al zei: Let’s all sing the doom song: doom doom de doom doom de doom doom doom


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: