Navigatie overslaan

Soms overspoelt het gevoel me. Ik kan er weinig weerstand aan bieden. Alsof je machteloos moet ondergaan, wat je op het eerste gezicht niet wil ondergaan. Maar er is geen ontkomen aan. Het zal vast te maken hebben met het druilerige weer van de afgelopen weken (zeg maar maanden), dan kan een mens al eens de neiging hebben depressief te worden. Niet dat ik depressief ben, in de reinste zin van het woord. Nee, zo erg is het nu ook weer niet. Ik zou het eerder een instant-depressie noemen. Zo eentje als een glas instant chocomelk. Hop, alles in het glas gekieperd, goed geroerd en dan, in enkele grote slokken binnen. De nasmaak prikkelt nog enkele seconden na op je smaakpapillen rechts achter op je tong en dan… foetsie! Vervolgens, om mezelf te overtuigen dat ik helemaal geen reden heb om sip te zijn, prijs ik mezelf gelukkig dat ik nog smaakpapillen heb. En handen om te roeren. En benen om te fietsen. Wat Marc Herremans niet kan zeggen. Trouwens, ik zat naar zijn film te kijken gisteren. Knappe film. Stijn Coninckx heeft met respect voor de kunst van het documentairedraaien én de persoon Marc Herremans een fraai stukje beeldenkunst afgeleverd. Het is zelfs geleden van ET dat een film mij nog geraakt heeft. (Aziatische underground porno niet meegerekend.)

Wat die man niet moet doorstaan, en hoe hij bruist van zin in het leven. Dan schaam ik me stiekem dat ik me zopas wat minder voelde. Dus beloof ik aan Marc het nooit meer te doen.

En toen gebeurde het!

Net op dat moment werd ik overmeesterd door een vlaag van zinsverbijstering. Ik had ze niet zien komen, nochtans waren alle deuren gesloten, de ramen toe en was ik alleen thuis. Ach, zo gaat dat wel vaker met vlagen. Je ziet ze niet komen en ze waarschuwen ook zelden. Het was in die vlaag dat ik mezelf allerlei nobele beloftes maakte, die ik nu, als ik er nuchter over nadenk, nog niet zo gek vind. Maar voor het zover is, ga ik Marc contacteren. Mezelf voortaan Iron Man voelen. En nu daar de Deftones luisteren…

Advertenties

2 Comments

  1. Mooi.

  2. ach…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: