Navigatie overslaan

stoneAl sinds mensenheugenis staan we verbouwereerd te kijken naar het massieve en mysterieuze gesteente op het Britse ‘vasteland’, ook wel eens Stonehenge genoemd. Hoe kregen ze in godsnaam die rotsen recht? Wat is de exacte betekenis ervan? We weten er eigenlijk niet zo veel van, maar vooral de manier waarop het daar staat, blijft sommigen onder ons bezighouden.

Zo ook Willy Wallington, een dappere Amerikaan uit Flint, Michigan. Jarenlang overpeinsde hij de techniek die onze voorouders gebruikten om de stenen rechtop in de grond te krijgen.

Dagen en nachten verdiepte hij zich in de kwantummechanica, de abstracte kunst, en constructiewetenschappen. Hij reisde naar Mexico, Kazachstan, Maleisië, zelfs naar West-Outer en de massagraven in Ieper om uit de dokteren hoe de mens in godsnaam een stomme steen in de grond kan doen rechtop staan.

Zijn overtuiging, bikkelharde denkwerk en verdieping in de wereldsgodsdiensten, wierp echter eindelijk zijn vruchten af. “Eureka!”, riep hij, badend in zijn recent aangekochte acrylbad. Op een dag riep Willy vriend en vijand samen om van het moment suprême te komen genieten. Al een tijdje werkte hij in alle mysterieusiteit aan een groots project om… een betonnen blok rechtop te doen staan! De gegadigden schoven gezellig bij en gewapend met handycams zagen zij hoe hun kleine, dikke Willy een massief betonnen blok in de grond liet schuiven door: de zwaartekracht en zijn voorliefde voor wippen.

Nu, ik laat de ironie niet ongebruikt maar toch heb ik respect voor Willy uit Flint, Michigan. Alles wat ik zonet schreef is niet geheel waar, maar van zijn stenen is niet verzonnen. Want zeg nu zelf, Willy Wallington uit Flint, klinkt nu net niet heldhaftig genoeg. En de Amerikaanders zelf draaien hun hand ook niet om voor een leugentje meer of minder, me dunkt. Maar…één beeld zegt meer dan duizend woorden, dus… een filmpje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: