Navigatie overslaan

banaanAlweer schreinende feiten doen het vaderlansche vertrouwen in het nationaal elftal met rasse schreden de grond in zakken. Nuja, niet dat er ook maar iemand nog van wakker ligt.

Uit De Morgen:

België heeft een nieuw dieptepunt bereikt op de ranglijst van de wereldvoetbalbond Fifa. Op de gepubliceerde ranking zijn de Rode Duivels teruggezakt naar een beschamende 71e stek.

Vorige maand ‘prijkte’ België nog op de 62e plaats, maar na de nederlagen tegen Portugal (1-2) en Finland (2-0) zakte de ploeg nog dieper weg in het moeras.

In 2003 stond België nog 16e. België heeft amper één puntje meer dan Wit-Rusland en wordt op de ranking voorafgegaan door landen als Albanië (69e) en Venezuela (70e). Het klassement wordt nog steeds aangevoerd door wereldkampioen Italië. Frankrijk verdringt Brazilië van de tweede plaats. Brazilië zelf is nu derde.

Van de tegenstanders van de Belgen in de EK-kwalificatiecampagne is Portugal het best gerangschikte land: de ploeg wint één plaatsje en is nu zesde. Polen handhaaft zich op de achttiende plaats; Servië stijgt negen plaatsen en is nu terug te vinden op plaats 22. Ook Finland (42e, +3) wint enkele plaatsen, Azerbeidzjan (109e, -6) en Kazachstan (119e, -4) zakken dan weer. De mooiste sprong komt op naam van Armenië: dat land wipt van de 128e naar de 80e stek. De volgende ranking wordt gepubliceerd op 18 juli.

Misschien kunnen we een petitie beginnen om massaal Sierra Leonezen te importeren en NIKE in bananenplantages te laten investeren….

Schande!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: