Navigatie overslaan

Onze Duivels zijn blijkbaar in een sukkelstraatje beland. Dus moet de coach vertekken? Ja? Maar daar wil ik het eigenlijk niet over hebben. Ik snap dat een bondscoach een keuze moet maken over wie hij oproept, wie hij opstelt maar hij moet vooral zijn verantwoordelijkheid durven nemen. In het verleden is een bepaalde keeper nu ook eenmaal te lang in het doel blijven staan. Maar laat ons kijken naar onze huidige elf. De Duivels hebben duidelijk een probleem om te scoren. En hoe zou dat nu komen? Er is zoveel keuze en toch wordt er telkens teruggegrepen naar ene Emile Mpenza. In zijn 54 interlands wist hij 17 keer het net te raken. Dat is meer dan ok, als je een verdediger bent. Daarnaast weigerde Emile 5 interlands mee te spelen omdat hij er, zo zegt hij, geen zin meer in had. Ook het aantal interlands dat hij miste wegens een blessure is gewoonweg onaanvaardbaar, 40 namelijk. En wat gebeurt er nu? Meneer stopt. Maar voor hoe lang? Tot hij zich weer beschikbaar stelt… Hij wil zich volledig op zijn carrière bij Manchester City concentreren. Tja Emile is geen superspits. Hij is niet efficiënt, te egoïstisch en vaak veel te matig. Wat hij wel kan, is van ploeg wisselen.

En als u denkt dat dit een ode aan Emile is, dan bent u mis. Dit is een oproep om Emile te laten voor wat hij is en hem dus gewoon niet meer te selecteren als Rode Duivel. Ik dank u.

Advertenties

2 Comments

  1. Hooray for… Mbo!

  2. Als coach?


One Trackback/Pingback

  1. By Het einde is nabij… « banale verhalen on 31 jul 2007 at 9:28 am

    […] juli 31, 2007 Ingedeeld onder: Mpenza, Rode Duivels, De Morgen, fussball, news — Tom @ 9:28 Nog niet zo lang geleden stak Nicky van wal tegen het onvoetbal van onze aller Diablos Rojas. Zoals iedereen wel weet gaat het al een tijdje minder de kwaliteiten van onze balsportjongens. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: