Navigatie overslaan

België’s beste tafeltenniser, Jean-Michel Saive wordt van de trap geduwd, kan vervolgens niet deelnemen aan de Champions League, die zijn ploeg La Villette overigens al 3 keer won, en krijgt daar nu een schadevergoeding voor. Niet het bedrag dat hij had gevraagd, maar kom…

De strafrechter in Tongeren heeft tafeltennisser Jean-Michel Saive 250 euro morele schadevergoeding toegekend voor het forfait dat hij in april 2005 moest geven voor de Champions League in Düsseldorf. Dat kwam doordat zijn ex-schoonvader hem van de trap had geduwd toen hij zijn 5-jarig zoontje in het kader van omgangsrecht bij de grootouders in Wellen wilde ophalen.

Hoewel de rechter het bewezen achtte dat de ex-schoonvader Saive van de trap duwde en die daardoor forfait voor het tornooi in Düsseldorf moest geven, achtte hij het onwaarschijnlijk dat Saive als volwassen man aan de feiten een angsttrauma had overgehouden. Bovendien was het volgens de rechter niet bewezen dat Saive omwille van het forfait deelnamepremies of inschrijvingsgeld heeft gederfd. De ex-schoonvader kreeg een voorwaardelijke straf van twee maanden en een boete van 550 euro, waarvan de helft met uitstel. Hij moet ook opdraaien voor de medische kosten van Saive, die 55 euro bedragen. Saive (37) had een morele schadevergoeding van 5.000 euro geëist. (DWM)

bron: Zita

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: